Gıda Mühendisliği Bölümü, Mersin Üniversitesi, Çiftlikköy 33342, Mersin, Türkiye
 
A k a d e m i k   P e r s o n e l

Eğitim

Lisans - Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği (1994)
Yüksek Lisans - Mersin Üniversitesi Gıda Mühendisliği (1997)
Doktora - Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği (2003)
Doktora Üstü - Iowa State University Food Science and Human Nutrition (2004-2006)

Çalışma Konuları

Karbonhidrat kimyası; nişasta yapısı, nişasta-protein ve nişasta-lipid etkileşimleri; polisakkaritlerde yapı-fonksiyonel özellik ilişkileri; beta-glukan ve besinsel liflerin fizyolojik özellikleri. Hububat teknolojisi ve yemeklik tane baklagiller: işlenmesi ve fizikokimyasal özellikleri.
Arama:

Site
Mersin Üniv.
Doç. Dr. Sedat Sayar


Tel: (324) 361 0001 - 7209
E-posta: ssayar@mersin.edu.tr
 
Ana Sayfa
Personel
Öğrenciler
Dersler
Laboratuvarlar
Hizmetler
Erasmus
Gıda Topluluğu
Akademik Takvim
Ders Programı
Mezunlar
İş İlanları
İletişim
 
Get Adobe Reader