Gıda Mühendisliği Bölümü, Mersin Üniversitesi, Çiftlikköy 33342, Mersin, Türkiye
Arama:

Site
Mersin Üniv.
D e r s  İ ç e r i k l e r i
 
BİY 215
GENEL MİKROBİYOLOJİ
ECTS Kredisi: 6
3. Dönem
Zorunlu
İçerik:
Mikrobiyolojinin kapsamı ve uygulama alanları. Mikroorganizmaların kültürel özellikleri ve morfolojisi. Hücre yapısı ve metabolizması. Çoğalma şekilleri. Mikroorganizmaların izolasyonu, çoğaltılması ve gelişimlerini etkileyen faktörler. Funguslar. Virüsler. Algler. Protozoalar.
Değerlendirme::
1 ara sınav ve 1 final sınavı
Ara sınav notu (%40) + Final sınav notu (%60) = Başarı notu
Ön şart:
Yok

 
Ana Sayfa
Personel
Öğrenciler
Dersler
Laboratuvarlar
Hizmetler
Erasmus
Gıda Topluluğu
Akademik Takvim
Ders Programı
Mezunlar
İş İlanları
İletişim
 
Get Adobe Reader