Gıda Mühendisliği Bölümü, Mersin Üniversitesi, Çiftlikköy 33342, Mersin, Türkiye
Arama:

Site
Mersin Üniv.
D e r s  İ ç e r i k l e r i
 
GM 222
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ
ECTS Kredisi: 7
4. Dönem
Zorunlu
İçerik:
Gıdalarda önemli olan bakteriler, mayalar ve küfler. Gıdalarda mikroorganizma düzeyleri. Sayım yöntemleri. Gıdalarda bulunan mikroorganizmaların kaynakları ve bulaşma şekilleri. Gıdalarda mikroorganizmaların gelişimini etkileyen faktörler. Mikroorganizmaların gıdalara bulaşmasının engellenmesi, gelişmelerinin azaltılması ve yok edilmeleri.
Değerlendirme::
2 ara sınav ve 1 final sınavı
Ara sınav notu (%40) + Final sınav notu (%60) = Başarı notu
Ön şart:
Yok

 
Ana Sayfa
Personel
Öğrenciler
Dersler
Laboratuvarlar
Hizmetler
Erasmus
Gıda Topluluğu
Akademik Takvim
Ders Programı
Mezunlar
İş İlanları
İletişim
 
Get Adobe Reader