Gıda Mühendisliği Bölümü, Mersin Üniversitesi, Çiftlikköy 33342, Mersin, Türkiye
Arama:

Site
Mersin Üniv.
D e r s  İ ç e r i k l e r i
 
GM 321
GIDA BİYOKİMYASI
ECTS Kredisi: 5
5. Dönem
Zorunlu
Dersin Sorumlusu: Yrd.Doç.Dr. Sedat Sayar
İçerik:
Biyokimyaya giriş. Bitkisel ürünlerin biyokimyasal özellikleri. Bitkisel ürünlerde olgunlaşma ve hasat sonrası biyokimyasal değişimler. Depolamadaki biyokimyasal değişimler. İşleme sırasında oluşan biyokimyasal değişimler. Hayvansal ürünlerin biyokimyasal özellikleri. İşlem sonrası oluşan biyokimyasal değişimler.
Değerlendirme::
2 ara sınav ve 1 final sınavı
Ara sınav notu (%40) + Final sınav notu (%60) = Başarı notu
Ön şart:
Yok

 
Ana Sayfa
Personel
Öğrenciler
Dersler
Laboratuvarlar
Hizmetler
Erasmus
Gıda Topluluğu
Akademik Takvim
Ders Programı
Mezunlar
İş İlanları
İletişim
 
Get Adobe Reader