Gıda Mühendisliği Bölümü, Mersin Üniversitesi, Çiftlikköy 33342, Mersin, Türkiye
Arama:

Site
Mersin Üniv.
D e r s  İ ç e r i k l e r i
 
GM 426
GIDA KALİTE KONTROL
ECTS Kredisi: 5
8. Dönem
Zorunlu
Dersin Sorumlusu: Prof. Dr. Yüksel Özdemir
İçerik:
Gıda endüstrisinde kalite ve kontrol. Kaliteyi belirleyen kavramlar. Gıdalarda tat-aroma tayini. Objektif analiz yöntemleri.Duyusal testler. Besinsel kalite kontrol. Gıda bulaşanları ve katkı maddelerinin kontrolü. Örnekleme. Türkiye’de gıda kontrolü, mevzuatı ve uygulamaları.
Değerlendirme::
2 ara sınav ve 1 final sınavı
Ara sınav notu (%40) + Final sınav notu (%60) = Başarı notu
Ön şart:
Yok

 
Ana Sayfa
Personel
Öğrenciler
Dersler
Laboratuvarlar
Hizmetler
Erasmus
Gıda Topluluğu
Akademik Takvim
Ders Programı
Mezunlar
İş İlanları
İletişim
 
Get Adobe Reader